Hoofdpijn en migraine

Iedereen die regelmatig aan hoofdpijn of migraine lijdt, wil niets liever dan eindelijk van deze kwaal bevrijd te worden.

 

Terwijl lichte tot middelzware hoofdpijn meestal nog wel door beweging in de buitenlucht, veel water drinken en een gezonde voeding gecontroleerd kan worden, is een heftige migraineaanval voor de betrokkenen een ramp.„De pijn komt als een donderslag bij heldere hemel“, vertellen vele patiënten.

Tot op de dag van vandaag is nog niet volledig opgehelderd welk biologisch mechanisme schuilgaat achter migraine. Waarschijnlijk gaat het om een ontsteking van de zenuwbanen. Vast staat in elk geval dat veel factoren een rol spelen: leeftijd, geslacht, hormonen, voedingspatroon, stress enz. Uiteraard is het raadzaam om een arts te raadplegen of de veroorzakende factoren voor een aanval te vermijden.

Daarnaast zijn echter ook magneten nuttig gebleken. Een betere verzorging van

de zenuwen met vitaminen en voedingsstoffen heeft hier een bijzonder gunstig effect. 92% van de proefpersonen gaf aan dat de klachten door het dragen van magneetsieraden duidelijk verminderd waren.
Bij sommigen verdwenen de migraineaanvallen zelfs helemaal.